Skip to main content

Despre Fezandate de Moșie

Suntem primul brand din România cu o gamă dedicată de produse din carne preparate utilizând tehnica sous vide. Alegem cele mai bune cărnuri, pe care le gătim după tehnici perfecționate ani de zile de bucătarii noștri, pentru a aduce în bucătăriile tuturor pasionaților calitatea de restaurant, fără bătăi de cap.

Ce este sous vide

Sous vide este o tehnică de gătit utilizată în special în restaurantele fine dining, deoarece îți permite să prepari totul exact atât cât trebuie, astfel încât să ai de fiecare dată cele mai bune rezultate. Aceasta presupune sigilarea alimentelor în pungi vidate, din care a fost scos aerul, și introducerea lor într-un recipient cu apă a cărei temperatură este menținută cu precizie de un aparat sous vide. Timpii de gătire și temperatura diferă de la preparat la preparat și de la bucătar la bucătar.

Sous vide are numeroase avantaje față de alte tehnici de gătit:

  • Rezultatele sunt consistente, deoarece controlezi exact temperatura și durata. De aceea, dacă respecți instrucțiunile de pe ambalaj, ai garanția fripturii perfecte de fiecare dată.
  • Datorită vidării, sucurile rămân în interior, ceea ce înseamnă că nu pierzi din nutrienți și din masă, iar rezultatul va fi o carne mult mai fragedă și mai suculentă decât în cazul altor tehnici de gătire.
  • Produsul este vidat înainte să fie gătit, așa ca prima persoană care atinge preparatul final ești chiar tu.
  • Deoarece nu ia contact cu aerul, carnea nu se usucă și rămâne proaspătă pentru mai mult timp.

Cum preparăm Fezandatele de Moșie

În primul rând, alegem cea mai bună carne din fermele românești. Următorul pas este să o adăugăm într-o baie salină. După ce și-a tras toată sarea de care are nevoie, o porționăm, o vidăm și o adăugăm la sous vide. Temperatura și timpul variază în funcție de preparat, fiind perfecționate de-a lungul timpului de bucătarii noștri, astfel încât să rezulte cea mai fragedă carne. Ultimul pas este să o răcim rapid, pentru a opri procesul de gătire. Apoi este ambalată și trimisă către magazine.

Coastele sunt afumate în afumătoarea texană de la Moșia Corbeanca pentru circa 3 ore, iar ulterior sunt puse la cuptor. După ce petrec 2 ore acolo, sunt răcite brusc, ambalate în pungi vidate și expediate alături de celelalte produse.

Odată ieșite din bucătărie, produsele noastră sunt bune de mâncat. Totuși, noi recomandăm finisarea lor, pentru a le da un gust mai pătrunzător și pentru a crea o crustă ce sigilează sucurile în interiorul cărnii.

Povestea noastră

Suntem o mână de gurmanzi, pasionați de cărnuri și prepararea lor și vrem să împărtășim pasiunea asta cu toți cei care vor să gătească o friptură ca la carte, fără toată bătaia de cap. Așa a apărut Fezandate de Moșie, brandul care își propune să aducă în bucătăriile tuturor calitatea preparatele de restaurant.

Povestea Fezandatelor de Moșie e strâns legată de cea a Moșiei Corbeanca, proiectul nostru de suflet. Am deschis Moșia în 2017, cu gândul de a avea un spațiu lângă București unde lumea se adună pentru mâncare adevărată, oameni faini, natură și povești frumoase.

Între timp, Moșia a crescut văzând cu ochii. Am organizat sute de evenimente de succes, cel puțin la fel de multe weekend-uri tematice și am reușit să adunăm o comunitate de oameni excepționali în jurul ei. O mare parte din acest succes se datorează bunătăților care au ieșit din bucătăria noastră de-a lungul anilor.

Așa că în 2020, când pandemia a făcut din ieșitul la restaurant o experiență rară, am început să ne gândim serios la cum putem să aducem o bucățică din Moșie în casele oamenilor. De la idee la produsul final a mai fost doar un pas, iar în aprilie 2021 Fezandate de Moșie au ajuns pe rafturile magazinelor.